Fémipari tevékenységek
1997. óta
Különböző fémipari tevékenységeket kínálunk megrendelőink számára

Pick-up kiegészítő rugópár

Pick-up kiegészítő rugópár

Kiegészítő rugó (spirálrugó) pick-uphoz. A rugópár meghosszabbítja a laprugók élettartamát, minimalizálja a törések kockázatát és kényelmesebbé teszi az autózást. Rendelhető Toyota, Mitsubishi, Mazda, Ford, Nissan típushoz.

Amennyiben NISSAN pick-uphoz szeretne rugót, hívjon minket telefonon!

A termék komfortossá teszi az autózást PICK UP típusú gépjárművekkel, megszünteti a kellemetlen pattogást, zötykölődést, lágyabb futást biztosít. A gyakran szidott rugótöréseket is kiküszöböli. A legtöbb futó típushoz (Toyota, Mitsubishi, Mazda, Ford, Nissan) rendelhető a TÜV RHEINLAND KTI KFT által bevizsgálva.

Szerelési utasítással szállítjuk. Egyedi igényeket is kielégítünk.

A termék használati mintaoltalom alatt áll!

További információk

TípusFord, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota
Évjárat2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Vizsgálati jegyzőkönyv »

A piacon elérhető sokféle "terepes" jármű közül nem véletlenül kedveli olyan sok vadász a pick-upokat. Ezek a strapabíró, hálás "öszvérek" szinte minden, a vadászterületen előforduló feladatra alkalmasak, legyen szó a magasles-építéshez szükséges alapanyag szállításáról, a szórók feltöltéséről, vontatásról vagy lőtt vad szállításáról - szóval lehet őket pakolni.

Mivel szinte minden terepen uralják a helyzetet, gyakran hajtjuk őket - megterhelve - akár a sártól cuppogós mélyutakon vagy szikladarabokkal tarkított, nagy lejtésszögű hegyoldalakban, netán köves vízmosásokban. Egyszer, kétszer, százszor - amíg csak a vas meg nem adja magát valahol. A tapasztalatok szerint a legtöbb, terepen hajszolt pick-up típus "gyenge pontjai"az eltörő laprugók. Ez a kockázat, majd a bekövetkezett bajjal járó költség és kellemetlenség az intenzíven autózó pick-up tulajdonosok életét ugyancsak megkeseríti.

Ezt unta meg két tatabányai vadász - polgári foglalkozásuk szerint mind az autóiparban, mind a vasas szakmában jártasak - és némi tanakodás után, sok kísérlet tapasztalatait beépítve kitaláltak egy egyszerű szerkezetet, ami erre a névre hallgat: "Kiegészítő rugópár pick-up jellegű járművekbe". A gondolat pofonegyszerű, és maga a szerkezet sem bonyolult.

A kiindulás az volt, hogy a laprugók nehéz terepen kapott, gyakran az anyag töréséig fokozódó extra terhelését valami módon csökkenteni kell - erre pedig két "segédrugó" lehet a legalkalmasabb. Nincs szükség semmilyen átalakításra: a gumibakkal kiegészített erős acél tekercsrugókat a hozzájuk tartozó konzollal - menetes szárra tekeredTÍPUSő önbiztosító anyával - a megemelt kocsi alvázához, a laprugó-köteg fölé kell rögzíteni (lásd a kis képet), aztán irány újra a vadászterület...

Közúti használat során is kifejti kedvező hatását a rugótörések elkerülésében, sőt a pick-upok jellegzetes pattogását is tompítja, amivel a "civil" közúti forgalomban is kényelmesebbé válik az autó.

Fölmerülhet a kérdés: vajon romlanak-e ettől az autó fékezési és menettulajdonságai? Nos, a TÜV minősítés alapján nyugodtan kijelenthetjük: nem! A TÜV Rheinland-KTI vizsgálata megállapítja, hogy a menetkomfort növelése és a gyakran előforduló laprugó-törések elkerülése érdekében beszerelt kiegészítő rugópár "rögzítése kellően szilárd, plusz igénybevételt nem okoz a jármű futóművén-alvázán. (...) beépítése nem befolyásolta hátrányosan a jármű fékezési tulajdonságait. (...) A jármű menetstabilitása a kiegészítő rugók beépítését követően üres és terhelt állapotában egyaránt megfelelő volt."

A rugópár meghosszabbítja a laprugók élettartamát, minimalizálja a törés kockázatát, kényelmesebbé teszi az autózást. Hogy ez mennyire így van, bizonyítja az a több tucat különböző márkájú pick-up, amelyik már évek óta ezzel a "tuninggal" fut, némelyikük az elmúlt 3 évben már 50 000 kilométert is maga mögött tudva közúton és extrém terepeken.

A rögzítő szettet amúgy a a Magyarországon forgalomban lévő valamennyi pick-up típushoz (Toyota, Mitsubishi, Ford, Mazda, Nissan stb.) alkalmassá tették, a fölszerelés pedig gyors és egyszerű. Igény esetén más típusokra egyedi beszerelést is vállalnak. A beszerelés, vagy a rugópár komplett egységcsomagban, szerelési leírással, TÜV-címkével a gyártónál - a Sós-Berdán Kft.-nél, a www.sos-berdan.hu , vagy a forgalmazó Autószerviz Béta-Gold Kft.-nél, az info@abgold.hu honlapon rendelhető meg; akár postai úton is szállítják.

Nimród Magazin


Kérjen ajánlatot a termékkel kapcsolatban!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Személyes átvétellel
Futárral (+ 1.600 Ft)

Ár: 46.400 Ft

Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!